Over

Mijn naam is Frans Blok; 3Develop is mijn bedrijf. Tijdens mijn studie Bouwkunde aan de TU Delft in de jaren tachtig maakte ik het prille begin mee van het computergebruik in de architectuur, waar ik me later in specialiseerde. In de afgelopen 25 jaar werkte ik aan het ontwerp en de visualisatie van een groot aantal zeer uiteenlopende projecten.

Van 1991 tot 2000 was ik werkzaam bij het Office for Metropolitan Architecture van Rem Koolhaas, waar ik betrokken was bij onder andere het Souterrain in Den Haag en bij De Rotterdam, maar ook bij internationale projecten als het IIT in Chicago en de Jussieu-bibliotheken in Parijs.

Na de overstap naar VHP in 2000 werkte ik aan talloze projecten in het grensgebied van architectuur, stedebouw en landschap, waaronder winnende prijsvraagontwerpen voor Meerrijk (Eindhoven) en het Scheldekwartier (Vlissingen). Nadat VHP vanaf 2006 verder ging als onderdeel van Royal Haskoning verschoof de nadruk naar infrastructuur, industrie en waterprojecten.

In 2013 begon ik met 3Develop – visualisatie en ontwerp, om mijn kennis en vaardigheden nog breder in te kunnen zetten.

Contact

info@3develop.nl
Van Oldenbarneveltplaats 308,
3012 AL Rotterdam,
06-24533972 / 010-4129598

2 Responses

 1. Harald Schenk schreef:

  Beste Frans, bij het googelen naar een leuke skyline voor op canvas te printen kwamen we je Rotterdam breipatroon tegen. Hartstikke leuk! Alleen het groen staat niet in onze woonkamer. Een goede vriend van mij zou het bestand met Photoshop kunnen bewerken (we dachten of aan petrol blauw of grijstonen), maar hij vroeg om een .png bestandstype. Nu is het bestand een .jpeg. Is het mogelijk dat je het breipatroon in .png kan opslaan en naar mij toesturen? Groet Harald

 2. Frans Blok schreef:

  Beste Harald,

  Het breipatroon heb ik gratis ter beschikking gesteld. Dat geldt niet voor prints op canvas of andere materialen want met de verkoop daarvan probeer ik in mijn levensonderhoud te voorzien. Er zitten bovendien ook heel wat uren werk in.

  Het “origineel” van het breipatroon staat in mijn webshop: http://www.werkaandemuur.nl/nl/shopwerk/Rotterdamse-skyline-Rotterdams-groen/276316/134. Mocht je die in een andere kleur, of toch graag de breipatroon-styling willen, dan kan ik die natuurlijk ook in de winkel zetten. Met vriendelijke groet,

  Frans Blok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Spam-controle: *