Calypso verschilderd

Mijn tentoonstelling, in de maanden maart en april bij het Rotterdamse Nivon, was tamelijk succesvol. Vooral de verschilderingen vielen in de smaak: foto’s van Rotterdamse gebouwen, bewerkt tot schilderijen. Nee, niet door op het knopje aquarel te drukken, zo eenvoudig is het niet. Er komt in Photoshop een uitgebreid scala van filters, lagen en bewerkingen aan te pas. Ik leg het misschien nog wel eens meer in detail uit.

Feyenoordkleuren

Het succes is natuurlijk een goede reden nog meer verschilderingen te maken. Ik wil proberen wat grotere doeken te produceren en ook wat meer series te maken van werken die bij elkaar horen. Hier is een voorbeeld van dat laatste idee: een drieluik gewijd aan het Calypso-blok van architect William Alsop. Een project waar de meningen over verschillen, ik weet het, maar ik vind het wel geslaagd. De drie doeken laten het in Feyenoord-kleuren uitgevoerde gebouw van drie verschillende richtingen zien.

Verschilderde detailfoto van het Calypso-gebouw in Rotterdam door William Alsop, gezien vanaf de Westersingel
Verschilderde detailfoto van het Calypso-gebouw in Rotterdam door William Alsop, gezien vanaf het Schouwburgplein
Verschilderde detailfoto van het Calypso-gebouw in Rotterdam door William Alsop, gezien vanaf het Kruisplein

Frans Blok

Mijn werk bevindt zich in het grensgebied van fotografie, schilderkunst, computervisuals en grafisch ontwerp. Met mijn bedrijf 3Develop doe ik werk in opdracht maar dezelfde technieken, vaardigheden en software zet ik ook in voor het maken van vrij werk.Ik ben van oorsprong architect en ik woon in Rotterdam, vandaar dat de architectuur en de geschiedenis van die stad een belangrijke inspiratiebron vormen. Maar ook reizen naar onder andere IJsland en Groot-Brittannië, of wandelingen in Nederland, leveren veel materiaal op. Ontdekken en verbeelden, het zien en laten zien van kwaliteit en schoonheid, daar gaat het om in mijn werk.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Spam-controle: *