Een groene Aert van Nes

De Aert van Nesstraat is een nogal stenige straat in het centrum van Rotterdam. Er staan een aantal interessante gebouwen: het vooroorlogse hotel Atlanta en wederopbouwmonumenten als de Lijnbaan en de Bank Mees en Hope. En okee, ook een paar architectonische missers uit de jaren zeventig: de parkeergarage van de Bijenkorf en het zogeheten Rotterdam Building.

Maar wat vooral opvalt is de totale afwezigheid van groen. Goed, het westelijk deel van de straat loopt langs een van de Lijnbaanhoven. Maar in het gedeelte tussen de Lijnbaan en de Coolsingel is geen boom, geen struik, geen graspol te vinden.

De boomloze Aert van Nesstraat in het centrum van Rotterdam

Museumstraat

Terwijl de rest van de binnenstad steeds meer vergroent lijkt in de Aert van Nesstraat de tijd stil te staan en dat is nu eens geen kwaliteit. Is het de bedoeling dat het een soort museumstraat wordt, een laat-twintigste eeuwse stijlkamer? Als over een paar jaar ook de Binnenrotte en de Coolsingel helemaal heringericht en verfraaid zijn kunnen we dan alleen in de Aert van Nesstraat nog zien hoe het hele centrum van Rotterdam er vroeger uit zag? Met betonklinkers en scheefliggende 30 bij 30-stoeptegels? Een afschrikwekkend voorbeeld?

Make-over

Ik heb de straat maar even een virtuele make-over gegeven. Ook omdat ik een aantal technieken in 3ds Max wilde uitproberen. Maar natuurlijk vooral omdat een paar bomen, wat bankjes en nieuwe bestrating er echt niet zouden misstaan. Zo zou het er ongeveer uit kunnen zien:

De Aert van Nesstraat in Rotterdam met bomen, nieuwe bestrating en nieuw straatmeubilair

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Spam-controle: *