Red Mars – the movie

Nu ik toch dat 3d-model van de Ares heb, en bovendien beschik over een eigen YouTube-kanaal, kan ik natuurlijk ook meteen een animatie maken van de aankomst van het ruimteschip bij Mars. Daarop is goed te zien hoe de Ares om zijn eigen as draait om zwaartekracht op te wekken. Ik bevind me overigens in goed gezelschap want James Cameron, regisseur van onder andere Titanic en Avatar, had ook ooit plannen om Red Mars te verfilmen. Die film is er helaas nooit gekomen; van mijn eigen film is er nu dus alvast een trailer van 45 seconden.

De Ares, het ruimteschip uit Red Mars van Kim Stanley Robinson in een baan om de Rode Planeet

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. 25. januari 2018

    […] reden inspireert Robinson’s werk me wel vaker tot het maken van impressies. Zie bijvoorbeeld mijn model van de Ares, het gerecyclede ruimteschip uit Red Mars. Maar in feite zijn ook de ruimtelift van Sulawesi, het […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Spam-controle: *