Rotterdams reuzenrad

Voor het tweede achtereenvolgende jaar heeft Rotterdam enkele weken lang een reuzenrad. Of, zoals de Engelsen zeggen: een Ferris Wheel. De naam van de attractie is ook Engels: The View. Net als vorig voorjaar staat het ding op de Binnenrotte, op minder dan een steenworp afstand van de Markthal.

Beweging

Toen ik een van de eerste avonden dat het wiel in bedrijf was een kijkje ging nemen wemelde het op de Binnenrotte van de fotografen. Voor een fotograaf zijn reuzenraden (of is het reuzenradden?) namelijk mooie objecten om in beeld te brengen. Vooral tijdens het blauwe uur net na zonsondergang: de sluitertijden worden met de minuut langer, waardoor de beweging van het ronddraaiende wiel voor mooie abstracte effecten zorgt. Een fraai contrast met andere objecten, zoals hieronder de Markthal, die niet bewegen.

Reuzenrad The View op de Binnenrotte bij avond, met op de achtergrond de Markthal

Van de brug af gezien

Op enige afstand van het grote wiel nam de hoeveelheid fotografen drastisch af. Toch zijn juist daar mooie plaatjes te schieten. De mooiste plek om The View te fotograferen is, volgens mij, de brug over de Steigersgracht. De motion blur van het reuzenrad, gespiegeld in het water van de gracht, wat wil je nog meer?

Reuzenrad The View, een tijdelijke attractie op de Binnenrotte naast de Markthal in het centrum van Rotterdam, gezien vanaf de brug over de Steigergracht.

Nieuwe locatie

Mocht The View volgend jaar weer naar Rotterdam willen komen, dan moet er misschien een nieuwe plek gezocht worden. Voor het stukje grond tussen de Hoogstraat en de Markthal zijn namelijk bouwplannen. En ik vermoed dat de bewoners van de naastgelegen appartementen in de Markthal het ook niet erg vinden als het rad eens ergens anders komt te staan. Als ik de gemeente bij het zoeken naar een nieuwe plek een tip mag geven: de nabijheid van mooi spiegelend water is een pre.

Reuzenrad The View in Rotterdam, spiegelend in de Steigergracht, met op de voorgrond de brug in de Keizerstraat

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Spam-controle: *