Tien jaar digitale fotografie

Tien jaar geleden kocht ik mijn eerste digitale camera, een Canon Ixus400. Een goede aanleiding om mijn Flickr photostream eens te vernieuwen, om eens een mooie selectie te maken uit de 30.000 foto’s die ik sindsdien maakte. Flickr had, de laatste keer dat ik het checkte, een maximum van 200 foto’s op een gratis account; okee, dan moesten dat maar de 200 allerallerbeste worden.

Strenge selectie

Om een beetje overzicht te scheppen in dat grote aantal heb ik een aantal thema’s benoemd die telkens terugkeren in mijn fotowerk: bomen, eilanden, paadjes en weggetjes, reflecties en schaduwen en nog een stuk of tien andere. Van elk thema kregen slechts twintig foto’s toegang tot de galerij der groten. Inmiddels blijkt Flickr de limiet losgelaten te hebben dus het worden iets meer dan 200 beelden, maar de selectie is desondanks uiterst streng geweest.

Millennium Park

Terugkijkend blijkt die Ixus400 best aardige foto’s gemaakt te hebben, zoals deze: het openluchttheater, ontworpen door Frank Gehry, in het Millennium Park in Chicago, op een mooie zomeravond in 2004. Bekijk de hele (voorlopige) selectie op Flickr. De collectie is ook beschikbaar als Pinterest-borden.

Openluchttheater van Frank Gehry in Millennium Park, Chicago.
Openluchttheater van Frank Gehry in Millennium Park, Chicago.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Spam-controle: *