De verbouwing van St. Mary’s Church

St. Mary’s Church in Watford, bij Londen, is een prachtig achthonderd jaar oud gebouw zoals je ze in Engeland wel meer ziet. Maar op een aantal punten voldoet de kerk niet helemaal aan de wensen die de gemeente in deze tijd heeft: een gebouw dat de nodige flexibiliteit biedt en bezoekers een welkom gevoel geeft. Ook is men niet onverdeeld gelukkig met de aanbouw uit de jaren zeventig. Van buiten is niet te zien dat die ruim zeven en een halve eeuw later is gebouwd; van binnen ontbreekt echter ieder karakter en bovendien is er lekkage.

Al sinds enkele jaren zijn er plannen voor een flinke verbouwing maar door allerlei oorzaken is daar tot nu toe nog weinig van terecht gekomen. De komende tijd gaan de gemeenteleden met elkaar en met de betrokken architect in discussie met als doel tegen het eind van het jaar een afgerond ontwerp te hebben. Na een periode van fondsenwerving zou de verbouwing dan plaats moeten vinden in de zomer van 2016.

Stoelen en banken

Om de discussie een beetje op gang te helpen heb ik een visualisatie gemaakt van wat waarschijnlijk de meest eenvoudige ingreep zal zijn: de herinrichting van de kerkzaal. Door de “pews”, de kerkbanken, te vervangen door stoelen kan de ruimte op meerdere manieren en voor meerdere doeleinden gebruikt worden. Zo ziet de zaal er nu uit:

Foto van het interieur van St.Mary's Church in Watford in de huidige situatie, met kerkbanken en tapijt

En dit is het beeld na de verbouwing, zonder pews maar met stoelen, een nieuwe vloer en nieuwe verlichtingsarmaturen:

Impressie van het interieur van St. Mary's Church in Watford, Engeland, met een neiwue stenen vloer en met de kerkbanken vervangen door stoelen

UPDATE: Dit plaatje zou later blijken de aanleiding te zijn voor meer werk in de kerk.  

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Spam-controle: *