Weerzien met Meerrijk – deel 1

Het begint op een toernee langs oude VHP-projecten te lijken. Na Deventer Ruinte voor de Rivier en Vlissingen Scheldekwartier ben ik nu ook in Meerrijk gaan kijken. In 2001 wonnen we de prijsvraag voor het ontwerp van het centrum van deze Eindhovense Vinex-locatie. Daarbij speelde onder andere dit beeld dat ik toen maakte een rol:

Vogelvluchtbeeld van het winnende prijsvraagontwerp van VHP voor het centrum van vinexlocatie Meerrijk, Eindhoven, geïnspireerd door Ayers Rock

Uitwerking

In de jaren daarna ben ik regelmatig betrokken geweest bij de uitwerking van onder andere de inrichting van de openbare ruimte, de parkeergarage en een van de vijf bouwblokken:

artist impression uir de ontwerpfase van het centrale plein in Meerrijk, Eindhoven

Exploded view

Ook maakte ik deze exploded view (explosietekening, schijnt de officiële Nederlandse term te zijn maar dat vind ik een beetje een naar woord):

infographic van het ontwerp voor Meerrijk, Eindhoven, met de gestapelde lagen van gebouwen, beplanting, openbare ruimte, trappen en liften, constructie en parkeergarage

En toch was ik in al die jaren nooit ter plaatse geweest. Dus ik was zeer benieuwd. In een volgend bericht laat ik zien hoe het geworden is.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. 5. september 2017

    […] (zie ook Weerzien met Meerrijk – deel 1) […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Spam-controle: *