Axonometrie du Moulin d’Orsennes

Net als vorig jaar ben ik ook deze zomer weer een paar weken in Orsennes geweest, om vrijwilligerswerk te doen bij Sadhaka. Een prachtige plek in Middden-Frankrijk waar creatieve, yoga- en massagecursussen gegeven worden in en om een fraai verbouwde watermolen.

Handgetekende plattegronden en een perspectief van de Moulin d'Orsennes, een Franse watermolen die door Sadhaka omgebouwd is tot centrum voor creatieve en yoga-vakanties
Plattegronden en perspectief van de Moulin

Naast het werk in o.a. de keuken bleef er gelukkig ook weer genoeg tijd over om zelf wat te experimenteren met krijt, potlood en aquarel. Het is misschien beroepsdeformatie dat ik me daarbij vooral bezig hield met de architectuur en de stedebouwkundige en landschappelijke samenhang van de Moulin en de bijgebouwen. Maar het leverde wel een aantal aardige werkjes op, hierboven afgebeeld.

Schetsen met de computer

Creatief docent Patricia Benjamins daagde me uit een soort uitlegtekening te maken. Anders gezegd: een doorsnede waarin je snel zou kunnen zien hoe het complex in elkaar zit, waar zich precies welke ruimtes bevinden. Maar dat lukte me pas na thuiskomst. Toen had ik namelijk weer de beschikking over mijn favoriete hulpmiddelen: Autocad, 3ds Max en Photoshop.

Uit mijn herinnering bouwde ik een 3d-model van het complex. Ook met wat hulp van Google Earth en honderden foto’s, trouwens.

En hoewel de tekening rechtstreeks uit de computer komt heb ik ‘m nog wel qua sfeer en uitstraling laten aansluiten bij het handwerk. Intussen wordt het plaatje door Sadhaka gebruikt om nieuwe gasten van de Moulin wegwijs te maken:

Axonometrische tekening van de Moulin d'Orsennes, een oude watermolen met bijgebouwen in Frankrijk die is verbouwd tot centrum voor yoga en creatieve vakanties
Axonometrie van de Moulin d’Orsennes

Ik schreef op LinkedIn een verhaal over The Making of l”Axonometrie du Moulin.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Spam-controle: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.