3ds Max 2014: Bevolken was nog nooit zo makkelijk

De meest nuttige toevoeging in 3ds max 2014 is zonder twijfel de Populate Tool, waarmee je met een paar muisklikken een 3d-model kunt bevolken met mensen. Je kunt “flows” maken en “idle areas”; met de eerstgenoemde actie creëer je stromen voetgangers die doelbewust van A naar B gaan, de tweede actie levert plekken op waar mensen een beetje rondlummelen. Je kunt ook de drukte variëren, evenals de man/vrouwverhouding en de verhouding tussen groepjes en alleengaanden. Verder zijn de personen wat onbestemd qua etniciteit, leeftijd en kleding. Ze moeten ook niet te dichtbij komen want dan worden het een soort zombies maar als je snel een flinke menigte op de been wilt brengen, zoals hier voor het nieuwe Rotterdamse centraal station, is Populate een ideaal hulpmiddel. En het mooiste is: het beweegt!

Zitten en fietsen

Mensen uit 3ds max bevolken het plein voor het Rotterdamse centraal station.

Op mijn verlanglijstje voor release 2015 staan zittende mensen. En fietsers, dat zou ook handig zijn maar ja, of de Amerikanen van Autodesk daar aan zullen denken…?

Frans Blok

Mijn werk bevindt zich in het grensgebied van fotografie, schilderkunst, computervisuals en grafisch ontwerp. Met mijn bedrijf 3Develop doe ik werk in opdracht maar dezelfde technieken, vaardigheden en software zet ik ook in voor het maken van vrij werk.Ik ben van oorsprong architect en ik woon in Rotterdam, vandaar dat de architectuur en de geschiedenis van die stad een belangrijke inspiratiebron vormen. Maar ook reizen naar onder andere IJsland en Groot-Brittannië, of wandelingen in Nederland, leveren veel materiaal op. Ontdekken en verbeelden, het zien en laten zien van kwaliteit en schoonheid, daar gaat het om in mijn werk.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Spam-controle: *