De Bijenkorf tentoongesteld

Nachtbeeld van De Bijenkorf van Dudok in Rotterdam op de originele locatie omgeven door hedendaagse gebouwen, gezien vanaf de tramhalte op de Coolsingel

Op 10 maart opent mijn eerste tentoonstelling, met onder andere dit werk, dat de oude Bijenkorf van architect W.M.Dudok toont op de oorspronkelijke locatie, omringd door hedendaagse gebouwen. De oude Bijenkorf, een legendarisch gebouw met een tragische geschiedenis: geopend in 1930, zwaar beschadigd bij het bombardement in 1940 en definitief gesloopt in 1960. Binnenkort virtueel herrezen op de tentoonstelling bij het Nivon, Dirk Smitsstraat 76, Rotterdam.

UPDATE: dit, en de twee andere delen van het Bijenkorf-drieluik maakten ook onderdeel uit van de Dudok-expo op de Oranjebrug in Schiedam op 2 en 3 juli 2016.

Frans Blok

Mijn werk bevindt zich in het grensgebied van fotografie, schilderkunst, computervisuals en grafisch ontwerp. Met mijn bedrijf 3Develop doe ik werk in opdracht maar dezelfde technieken, vaardigheden en software zet ik ook in voor het maken van vrij werk.Ik ben van oorsprong architect en ik woon in Rotterdam, vandaar dat de architectuur en de geschiedenis van die stad een belangrijke inspiratiebron vormen. Maar ook reizen naar onder andere IJsland en Groot-Brittannië, of wandelingen in Nederland, leveren veel materiaal op. Ontdekken en verbeelden, het zien en laten zien van kwaliteit en schoonheid, daar gaat het om in mijn werk.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Spam-controle: *