Denkend Aan: herinneringen in glas

De afgelopen weken heb ik voor Denkend Aan visualisaties gemaakt van herdenkingsmonumenten. Denkend Aan is een initiatief van Dirry de Bruin die eerder een monument ontwierp op de Amsterdamse begraafplaats Westgaarde.

Behalve voor het ontwerp zorgt Denkend Aan ook voor de uitvoering en het beheer van de monumenten. Geïnteresseerden kunnen via een website glaselementen met een door hen gewenste tekst bestellen en in een monument laten plaatsen.

Denkend Aan - regelmonument voor begraafplaatsen, ontworpen door Dirry de Bruin met in zuilen gevatte azuurblauwe glasregels

Ik heb beelden gemaakt van twee monumenten: het regelmonument, met in zuilen gevatte azuurblauwe glasregels en het paneelmonument, bestaand uit een raamwerk met glaspaneeltjes in veertien verschillende kleuren.

Denkend Aan - Paneelmonument voor begraafplaatsen, ontworpen door Dirry de Bruin, met glaspaneeltjes in veertien verschillende kleuren

Glans en kleur

De uitdaging lag vooral in het maken van beelden waarop de glans en kleur van de glassoorten goed tot hun recht zouden komen.

Verder moesten de ontwerpen getoond worden in een bewust enigszins vaag gehouden context. De monumenten kunnen namelijk, naar de wensen van de klant, in talloze configuraties en in iedere denkbare omgeving geplaatst worden.

Veertien verschillende kleuren glas gebruikt in regel- en paneelmonument Denkend Aan

Op de Dag(en) van de Openbare Ruimte, 8 en 9 oktober in Houten, werden de beelden voor het eerst aan de wereld getoond. De visualisaties zijn ook te zien op de website van Dirry Ontwerpt!

Frans Blok

Mijn werk bevindt zich in het grensgebied van fotografie, schilderkunst, computervisuals en grafisch ontwerp. Met mijn bedrijf 3Develop doe ik werk in opdracht maar dezelfde technieken, vaardigheden en software zet ik ook in voor het maken van vrij werk.Ik ben van oorsprong architect en ik woon in Rotterdam, vandaar dat de architectuur en de geschiedenis van die stad een belangrijke inspiratiebron vormen. Maar ook reizen naar onder andere IJsland en Groot-Brittannië, of wandelingen in Nederland, leveren veel materiaal op. Ontdekken en verbeelden, het zien en laten zien van kwaliteit en schoonheid, daar gaat het om in mijn werk.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Spam-controle: *