Eilandenrijkje in de IJssel

Stentor was, in de Griekse mythologie, een heraut met een luide stem die diende in het Griekse leger bij Troje. De Stentor is ook het regionale dagblad van Deventer en wijde omgeving.

Eilanden in de rivier

In de Stentor van 12 april stond dit beeld, gemaakt door 3Develop, als illustratie bij een artikel over de eilandkribben die in de IJssel zullen worden aangelegd:

Artist impression van de toekomstige eilandkribben in de IJssel bij Deventer, onderdeel van het Ruimte voor de Rivier-project, gezien vanaf de nieuwe veersteiger
De kribben gezien vanaf de Veersteiger

Innovatie

De eilandkribben zijn een innovatieve manier om te zorgen dat de vaargeul niet verzandt en tegelijktijd voldoende breedte voor de doorvaart te houden. De beelden die ik, als 3Develop zijnde, maakte van de kribben bij verschillende waterstanden, waren met name bedoeld om de Welstandscommissie te overtuigen. En die ging, aldus het artikel, snel akkoord met de ingreep.

Hier is nog een beeld, met links de kribben, en op de achtergrond het Worpplantsoen, de Wilhelminabrug en de skyline van Deventer:

visualisatie van de toekomstige eilandkribben in de IJssel bij Deventer, aangelegd als onderdeel van het Ruimte voor de Rivier-project
Kribben, Wilhelminabrug en Lebuinuskerk

UPDATES:

Bijna klaar!
De Schipbrug van Deventer is terug

Andere Ruimte voor de Rivier-projecten: NijmegenNoordwaard en IJseldelta.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Spam-controle: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.