Eilandenrijkje in de IJssel

Stentor was, in de Griekse mythologie, een heraut met een luide stem die diende in het Griekse leger bij Troje. De Stentor is ook het regionale dagblad van Deventer en wijde omgeving.

Eilanden in de rivier

In de Stentor van 12 april stond dit beeld, gemaakt door 3Develop, als illustratie bij een artikel over de eilandkribben die in de IJssel zullen worden aangelegd:

Artist impression van de toekomstige eilandkribben in de IJssel bij Deventer, onderdeel van het Ruimte voor de Rivier-project, gezien vanaf de nieuwe veersteiger

Innovatie

De eilandkribben zijn een innovatieve manier om te zorgen dat de vaargeul niet verzandt en tegelijktijd voldoende breedte voor de doorvaart te houden. De beelden die ik, als 3Develop zijnde, maakte van de kribben bij verschillende waterstanden, waren met name bedoeld om de Welstandscommissie te overtuigen. En die ging, aldus het artikel, snel akkoord met de ingreep.

Hier is nog een beeld, met links de kribben, en op de achtergrond het Worpplantsoen, de Wilhelminabrug en de skyline van Deventer:

visualisatie van de toekomstige eilandkribben in de IJssel bij Deventer, aangelegd als onderdeel van het Ruimte voor de Rivier-project

UPDATES:

Bijna klaar!
De Schipbrug van Deventer is terug

Frans Blok

Mijn werk bevindt zich in het grensgebied van fotografie, schilderkunst, computervisuals en grafisch ontwerp. Met mijn bedrijf 3Develop doe ik werk in opdracht maar dezelfde technieken, vaardigheden en software zet ik ook in voor het maken van vrij werk.Ik ben van oorsprong architect en ik woon in Rotterdam, vandaar dat de architectuur en de geschiedenis van die stad een belangrijke inspiratiebron vormen. Maar ook reizen naar onder andere IJsland en Groot-Brittannië, of wandelingen in Nederland, leveren veel materiaal op. Ontdekken en verbeelden, het zien en laten zien van kwaliteit en schoonheid, daar gaat het om in mijn werk.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. 20. juni 2022

    […] het je ook een goed uitzicht op de landtong tussen de nieuwe geul en de IJssel en op de nieuwe eilandkribben in de […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Spam-controle: *