Engels: de wereldtaal

In december 2013 begon ik met mijn bedrijf 3Develop en met mijn eigen website. Nog geen maand later lanceerde ik de site ook in het Engels. De wereld is tenslotte mijn vaderland en Engels is nou eenmaal de wereldtaal.

Mijn internationale ambities bleven niet zonder gevolgen. Begin 2015 werkte ik twee weken in het Engelse Watford aan visualisaties voor St. Mary’s Church. En de Engelse versie van mijn blogpost over de omgekeerde wereldkaart is verreweg de meestgelezen pagina van mijn website.

Groot-Brittannië en Ierland weergegeven als twee eilanden op hun eigen planeet, een plaatje gemaakt ter gelegenheid van de lancering van de 3Develop-website in het Engels
Splendid isolation

Splendid isolation

Om die lancering van mijn Engelse website te vieren maakte ik het bovenstaande plaatje. Groot-Brittannië en Ierland in splendid isolation op hun eigen wereld. Alsof ik de Brexit toen al een beetje aan voelde komen.

Excuses aan de Ieren dat ze een planeet moeten delen met de Engelsen. Ik weet dat het een beetje gevoelig ligt maar ja, die eilanden liggen nogal dicht bij elkaar. Zelf ben ik overigens net zo Anglo- als Keltofiel en heb ik dierbare herinneringen aan reizen naar zowel Ier- als Engeland, om maar te zwijgen over Wales en Schotland. Het is een wereld op zich.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Spam-controle: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.