Galerijgalerie in een Lijnbaanflat

Het woord was te mooi om er niets mee te doen: galerijgalerie. Daar kwam bij dat ik me ineens bewust werd van een merkwaardige tegenstelling: ik ben op minstens zeven sociale media actief maar mijn bedrijfswoning was niet bepaald te herkennen als bolwerk van creativiteit.

Tijd dus om 3Develop ook in de echte wereld wat zichtbaarder te maken. Ik maakte een representatieve selectie uit mijn werk en liet die afdrukken op canvas. Even een slim, low-budget ophangsysteem bedenken en de ramen aan de galerijkant weer eens goed zemen en mijn galerie was een feit.

Tentoonstelling van het werk van Frans Blok in de galerijgalerie bij de bedrijfswoning van 3Develop, met reflectie van het Calypso-gebouw in het centrum van Rotterdam
Galerie bij de voordeur

Rondleiding

Een verdieping of tien lager zou het werk nog beter tot zijn recht komen; ik woon midden in het Lijnbaankwartier waar het zeven dagen in de week druk is. Maar het kon natuurlijk ook slechter. Op mijn galerij komt nog altijd veel meer publiek voorbij dan op de bovenste verdieping van een portiekwoning.

De galerijgalerie is permanent te bezichtigen; rondleiding en koffie alleen op afspraak.

Beeld van de skyline van Rotterdam, tentoongesteld in de galerijgalerie bij de 3Develop-burelen, met op de achtergrond de echte skyline van Rotterdam
De Skyline achter glas

UPDATE: in October 2016 opende er een nieuwe tentoonstelling in de Galerijgalerie: Rotterdam in de Randen van de Nacht.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Spam-controle: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.