Galerijgalerie in een Lijnbaanflat

Het woord was te mooi om er niets mee te doen: galerijgalerie. Daar kwam bij dat ik me ineens bewust werd van een merkwaardige tegenstelling: ik ben op minstens zeven sociale media actief maar mijn bedrijfswoning was niet bepaald te herkennen als bolwerk van creativiteit.

Tijd dus om 3Develop ook in de echte wereld wat zichtbaarder te maken. Ik maakte een representatieve selectie uit mijn werk en liet die afdrukken op canvas. Even een slim, low-budget ophangsysteem bedenken en de ramen aan de galerijkant weer eens goed zemen en mijn galerie was een feit.

Tentoonstelling van het werk van Frans Blok in de galerijgalerie bij de bedrijfswoning van 3Develop, met reflectie van het Calypso-gebouw in het centrum van Rotterdam

Rondleiding

Een verdieping of tien lager zou het werk nog beter tot zijn recht komen; ik woon midden in het Lijnbaankwartier waar het zeven dagen in de week druk is. Maar het kon natuurlijk ook slechter. Op mijn galerij komt nog altijd veel meer publiek voorbij dan op de bovenste verdieping van een portiekwoning.

De galerijgalerie is permanent te bezichtigen; rondleiding en koffie alleen op afspraak.

Beeld van de skyline van Rotterdam, tentoongesteld in de galerijgalerie bij de 3Develop-burelen, met op de achtergrond de echte skyline van Rotterdam

UPDATE: in October 2016 opende er een nieuwe tentoonstelling in de Galerijgalerie: Rotterdam in de Randen van de Nacht.

Frans Blok

Mijn werk bevindt zich in het grensgebied van fotografie, schilderkunst, computervisuals en grafisch ontwerp. Met mijn bedrijf 3Develop doe ik werk in opdracht maar dezelfde technieken, vaardigheden en software zet ik ook in voor het maken van vrij werk.Ik ben van oorsprong architect en ik woon in Rotterdam, vandaar dat de architectuur en de geschiedenis van die stad een belangrijke inspiratiebron vormen. Maar ook reizen naar onder andere IJsland en Groot-Brittannië, of wandelingen in Nederland, leveren veel materiaal op. Ontdekken en verbeelden, het zien en laten zien van kwaliteit en schoonheid, daar gaat het om in mijn werk.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Spam-controle: *