Lanceerfeestje met appeltaart

Als je je bedrijf 3Develop noemt en je was toch al van plan een paar weken voor de kerst van start te gaan, is 3 december natuurlijk de beste dag. 3Develop, 3december, die datum vergeet je nooit meer. En ook die appeltaart is er een voor de geschiedenisboekjes.

Lancering

Het bakken van taarten valt niet onder de core business van 3Develop. En toch was het eerste product een appeltaart. Die werd aangesneden op 3 december om een uur of drie op het lanceerfeestje van de nieuwe onderneming. De taart, waarin het 3Develop-logo verwerkt was, smaakte uitstekend. Op sociale media werd gesuggereerd dat-ie aangebrand was maar nee, ik zou ‘m eerder beschrijven als well-done.

Een heerlijke appeltaart met rozijnen en noten, gebakken voor het startfeestje van 3Develop
Taart met logo

Bloemen

Er waren wat vrienden, er waren wat ex-collega’s (eigenlijk ook vrienden) van mijn laatste werkgever, Royal HaskoningDHV. Er was een meisje van 1 jaar oud dat een vaas met bloemen omgooide, maar dat was mijn eigen schuld want de tafel waar de vaas op stond was geen schoolvoorbeeld van stabiliteit.

Ik heb het vaas-incident maar beschouwd als een goed voorteken. En niet geheel onterecht, want hoewel het in 2013 allerminst zeker was dat 3Develop het langer zou volhouden dan de zes maanden dat ik het van het UWV mocht proberen, heeft mijn business het tienjarig bestaan gehaald. Al is het dienstenpakket wel enigszins uitgebreid: van visualisatie en ontwerp naar fotografie, kunst en stadstours.

Kaartenhuis gebouwd van visitekaartjes van 3Develop met de door het bedrijf gemaakte visualisatie van Dudok's Bijenkorf vaag op de achtergrond
3Develop is niet als een visitekaartenhuis ingestort

Vorm

De foto van de appeltaart werd het historische eerste plaatje op mijn blog. In de allereerste blogpost. Mijn blogposts bestonden in die tijd meestal uit één afbeelding en één regel tekst. Ik moest duidelijk mijn vorm nog vinden; de doorwrochte en rijk geïllustreerde verhalen zouden pas later komen.

Eigenlijk moet je na al die jaren zulke oude blogposts eens opschonen, al was het maar uit overwegingen van search engine optimization. Maar ja, zo’n legendarische foto in de prullenbak gooien, dat ga ik natuurlijk niet doen. Het is en blijft de eerste foto op mijn blog; ik heb ‘m alleen wel voorzien van wat historische duiding…

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Spam-controle: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.