Bloeiende kersen in Rotterdam

Bomen in de stad, ik ben er erg voor. Maar een beetje variatie is daarbij wel aangenaam.In Rotterdam staan zoveel platanen dat het zelfs mij, van oudsher een groot platanenliefhebber, een beetje gaat vervelen.

Maar soms wordt er gelukkig toch voor een andere boomsoort gekozen en hoe mooi dat kan zijn is te zien op de Van Oldenbarneveltplaats. Daar staan sinds een paar dagen de sierkersen in bloei. De kenners zijn er nog niet uit of het de Prunus Avium of de Prunus Serrulata betreft.

Een week per jaar

Jammer is dan wel weer dat de bloeitijd na een week weer voorbij is, maar ja, dat is de natuur. En die ene week is het waard.

Een rijtje bloeiende sierkersen op de Van Oldenbarneveltplaats bij een van de Lijnbaanhoven in Rotterdam
De zon schijnt door de takken van een bloeiende sierkers op de Van Oldenbarneveltplaats in Rotterdam
De witte bloesem van sierkersen in de lente op de Van Oldenbarneveltplaats in Rotterdam
Sierkers in bloei bij een tramhalte op de Van Oldenbarneveltplaats in Rotterdam

Frans Blok

Mijn werk bevindt zich in het grensgebied van fotografie, schilderkunst, computervisuals en grafisch ontwerp. Met mijn bedrijf 3Develop doe ik werk in opdracht maar dezelfde technieken, vaardigheden en software zet ik ook in voor het maken van vrij werk.Ik ben van oorsprong architect en ik woon in Rotterdam, vandaar dat de architectuur en de geschiedenis van die stad een belangrijke inspiratiebron vormen. Maar ook reizen naar onder andere IJsland en Groot-Brittannië, of wandelingen in Nederland, leveren veel materiaal op. Ontdekken en verbeelden, het zien en laten zien van kwaliteit en schoonheid, daar gaat het om in mijn werk.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Spam-controle: *