Merry Christmars

Al decennia lang maak ik ieder jaar veel werk van mijn kerstkaart. En soms ook van die van anderen. Dit jaar maakte ik er een in opdracht van Explore Mars, een (grotendeels) Amerikaanse non-profitorganisatie die zich sterk maakt voor bemand Marsonderzoek:

Kerstkaart voor Explore Mars, Inc. met Aarde, Maan, komeet en Mars en ruimtesondes die deze hemellichamen bezoeken en de tekst two down, Mars and the Universe to go

Het ontwerp en de tekst “Two down, Mars and the Universe to go” zijn een verwijzing naar Neil Armstrong’s “giant leap for mankind” en de recente landing van de Europese ruimtesonde Philae op de komeet 67P/Tsjoerjoemov-Gerasimenko. Mars komt in beeld als volgende grote stap. En daarna zijn er nog een paar honderd miljard sterren en hun planeten te bezoeken in onze Melkweg alleen al.

Niet geheel toevallig komt de Aarde precies met de kustlijn van Noord-Amerika in beeld. Maar misschien is dat een detail dat niet iedereen opvalt.

De torens van 2014

Vorig jaar pakte ik tamelijk groots uit voor mijn Kerstkaart met een ietwat futuristisch winterbeeld:

Furutistische kerstkaart met torens in de vorm van het jaartal 2014 in een besneeuwd landschap

De IJsland-collectie

Dit jaar had ik het wat makkelijker. Het was vooral een kwestie van kiezen. Twee beelden uit de IJsland-collectie vroegen er gewoon om gebruikt te worden als kerstkaart. Het kerkje in het besneeuwde landschap van nationaal park Thingvellir is natuurlijk een klassiek kerstplaatje:

Kerstkaart met schilderachtig beeld van een kerkje in het winterlandschap in nationaal park Thingvellir in IJsland

Maar ik ben zelf ook dol op dit beeld van de vissersboot in de haven van Keflavik tijdens een sneeuwstorm:

Kerstkaart met schilderachtig beeld van een vissersboot in de haven van Keflavik, IJsland, tijdens een hevige sneeuwbui

Uiteindelijk heb ik geen keus gemaakt; ik gebruik ze gewoon allebei. Fijne kerstdagen en een mooi 2015!

Frans Blok

Mijn werk bevindt zich in het grensgebied van fotografie, schilderkunst, computervisuals en grafisch ontwerp. Met mijn bedrijf 3Develop doe ik werk in opdracht maar dezelfde technieken, vaardigheden en software zet ik ook in voor het maken van vrij werk.Ik ben van oorsprong architect en ik woon in Rotterdam, vandaar dat de architectuur en de geschiedenis van die stad een belangrijke inspiratiebron vormen. Maar ook reizen naar onder andere IJsland en Groot-Brittannië, of wandelingen in Nederland, leveren veel materiaal op. Ontdekken en verbeelden, het zien en laten zien van kwaliteit en schoonheid, daar gaat het om in mijn werk.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Spam-controle: *