Ruimte voor de Waal: werk in uitvoering

Een jaar of vijf geleden was ik, werkzaam bij Royal HaskoningDHV, betrokken bij het Ruimte voor de Waal-project bij Nijmegen. Misschien wel het meest ingrijpende van alle Ruimte voor de Rivier-projecten: ter hoogte van het dorp/de wijk Lent wordt de binnenbocht van de Waal afgesneden, waardoor een nieuw eiland ontstaat: Veur-Lent.

Ik maakte destijds onder andere deze animatie. Denk er als soundtrack “This is your Lent” van de Simple Minds bij. Stills uit de film kwamen onder andere terecht op informatiekubussen in het gebied:

Informatiekubus over het ruimte voor de Rivier-project bij Nijmegen

Afgelopen vrijdag was ik voor het eerst sinds enige tijd weer eens in Nijmegen. De werkzaamheden zijn inmiddels in volle gang; het gebied bij Lent begint steeds meer te lijken op de animatie.

Foto gemaakt in mei 2015 van het ruimte voor de Rivier-project bij Nijmegen, met werk in uitvoering aan de nieuwe geul en de Promenadebrug

Hieronder zien we de nieuwe geul, met links de kade bij Lent en rechts, buiten beeld, Veur-Lent en de stad Nijmegen. Op de achtergrond is de verlengde Waalbrug te zien; iets verder naar voren de Promenadebrug.

Foto gemaakt in mei 2015 van het ruimte voor de Rivier-project bij Nijmegen, met het werk aan de kade bij Lent en de Promenadebrug

De Lentse oever, destijds onderwerp van veel studie, begint al aardig vorm te krijgen. Dit wordt straks een prachtige plek om op mooie zomeravonden uit te kijken over de nieuwe geul, het eiland en de stad Nijmegen.

Foto gemaakt in mei 2015 van het ruimte voor de Rivier-project bij Nijmegen, met de oever bij Lent en op de achtergrond de verlengde Waalbrug

De Promenadebrug tussen Lent en Veur-Lent is al bijna klaar:

Foto gemaakt in mei 2015 van het ruimte voor de Rivier-project bij Nijmegen, met de Promenadebrug tussen het nieuwe eiland Veur-Lent en het dorp Lent

In het tweede kwartaal van 2016 moeten de waterstaatkundige werken opgeleverd worden. Ik kom over een jaar terug!

UPDATE: in het voorjaar van 2016 ging ik weer naar Nijmegen; ik schreef deze impressie over dat bezoek.

Frans Blok

Mijn werk bevindt zich in het grensgebied van fotografie, schilderkunst, computervisuals en grafisch ontwerp. Met mijn bedrijf 3Develop doe ik werk in opdracht maar dezelfde technieken, vaardigheden en software zet ik ook in voor het maken van vrij werk.Ik ben van oorsprong architect en ik woon in Rotterdam, vandaar dat de architectuur en de geschiedenis van die stad een belangrijke inspiratiebron vormen. Maar ook reizen naar onder andere IJsland en Groot-Brittannië, of wandelingen in Nederland, leveren veel materiaal op. Ontdekken en verbeelden, het zien en laten zien van kwaliteit en schoonheid, daar gaat het om in mijn werk.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Spam-controle: *