Pergola op de Pier

Tuin op de Pier is een initiatief zoals er wel meer zijn tegenwoordig: een groep bewoners die een braakliggend stuk grond tijdelijk inrichten als groenvoorziening voor de buurt. De Pier waar het hier om gaat is de Lloydpier in Rotterdam, die door de crisis toch wat minder snel volgebouwd gaat worden dan de bedoeling was. Een deel van de Pier wordt voor langere tijd als parkje in gebruik genomen. Zo ziet de plek er momenteel uit:

Foto van de tuin op de Lloydpier in Rotterdam in de huidige situatie

Rozenprieel

Een van de plannen is de bouw van een pergola om rozen tegenaan te laten groeien. Piet de Jonge maakte het ontwerp, Jan-Willem Roelofs berekende de constructie en maakte een 3d-model in Revit. Met behulp van dat model maakte ik de volgende artist impression:

Artistieke impressie van de voorgestelde pergola op de Lloydpier in Rotterdam

De pergola wordt helemaal gemaakt van hergebruikt azobe-hout: op maat gezaagde afgedankte meerpalen om precies te zijn. De aanvang van de werkzaamheden en als het een beetje meezit ook de afronding ervan, is gepland voor zaterdag 22 maart.

Frans Blok

Mijn werk bevindt zich in het grensgebied van fotografie, schilderkunst, computervisuals en grafisch ontwerp. Met mijn bedrijf 3Develop doe ik werk in opdracht maar dezelfde technieken, vaardigheden en software zet ik ook in voor het maken van vrij werk.Ik ben van oorsprong architect en ik woon in Rotterdam, vandaar dat de architectuur en de geschiedenis van die stad een belangrijke inspiratiebron vormen. Maar ook reizen naar onder andere IJsland en Groot-Brittannië, of wandelingen in Nederland, leveren veel materiaal op. Ontdekken en verbeelden, het zien en laten zien van kwaliteit en schoonheid, daar gaat het om in mijn werk.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Spam-controle: *