Porsche voor beginners

3Develop en de Porsche Macan Turbo, het is geen erg voor de hand liggende combinatie. Ik heb eigenlijk helemaal niets met auto’s. Okee, soms zijn ze handig om ergens te komen waar geen openbaar vervoer rijdt of om iets te vervoeren waarvoor een fiets tekortschiet. Maar ik beschik niet over de vereiste papieren om erin te rijden en ik kan nauwelijks een Mercedes van een Opel onderscheiden.

Nou hoor ik iedereen zeggen dat het goed is af en toe je snufferd buiten je comfort zone te steken. Dus toen Robin Groenendijk van 64 Porsche Lifestyleblog vroeg of ik foto’s wilde maken bij een artikel hoefde ik toch niet lang te aarzelen. Trouwens, ik mag dan een auto-analfabeet zijn, ik weet natuurlijk wel dat de firma Porsche een reputatie heeft wat betreft het produceren van fraai vormgegeven auto’s. En dat laat de vormgever en fotograaf in mij natuurlijk niet koud.

Twee handen aan het stuur van een Porsche
Porsche lifestyle blogger in de bocht

Macan Turbo

Het onderwerp van deze collab was de Porsche Macan Turbo, niet het meest legendarische product van het bedrijf uit Stuttgart, aldus Robin, maar niettemin een leuk instapmodel. De Macan is sinds 2014 op de markt maar heeft in 2018 een opfrisbeurt gehad. Voor deze testrit had de importeur een krijtwit exemplaar ter beschikking gesteld.

Een krijtwitte Porsche Macan Turbo, op het asfalt van een parkeerplaats bij de duinen op de Maasvlakte bij Rotterdam
Een krijtwitte Porsche

Maasvlakte

Dit soort auto’s komt, zo leek me, het best tot zijn recht tegen industriële achtergronden of in weidse, ruige landschappen. En waar vind je die in de buurt van Rotterdam? Precies, op de Maasvlakte; je hoeft er de gemeente niet eens voor te verlaten. Dit meest recente stukje Nederland heeft bovendien de mooiste haarspeldbocht van de Randstad (of misschien wel de enige haarspeldbocht van de Randstad)

Later bleek het blad Autoweek ook net een artikel over de Porsche Macan Turbo gepubliceerd te hebben. Met foto’s gemaakt op dezelfde locatie: de Maasvlakte. Als locatiescout blijk ik dus wel enig talent te hebben.

Porsche Macan Turbo in de bocht op de Maasvlakte in Rotterdam ter hoogte van kunstwerk De Zandwacht
Porsche Macan op de Maasvlakte

In de wolken

Natuurlijk is het leuk als het weer een beetje meewerkt tijdens zo’n fotosessie. En dat deed het, in de aanloop naar storm Ciara. Wat een wolkenluchten!

Zilvergrijze Porsche Macan Turbo geparkeerd op de Maasvlakte bij Rotterdam met de zee en een spectaculaire wolkenlucht op de achtergrond
Porsche Macan under a dramatic sky

Details

Het leukst om te fotograferen bij zo’n Porsche vind ik toch wel de details en dan met name de fraai vormgegeven koplampen en achterlichten.

Stijlvol vormgegeven koplamp van de Porsche Macan Turbo
Fraai vormgegeven koplampen…
Close up van de achterkant van een zilvergrijze Posche Macan Turbo tegen een vage achtergrond
…logo’s…
Fraai vormgegeven achterlicht van de Porsche Macan Turbo, tegen een achtergrond van containers op de Maasvlakte in Rotterdam
…en achterlichten

Wegligging

Ik kan natuurlijk een heel verhaal gaan vertellen over het rijgedrag, de wegligging en de accessoires van de Porsche Macan Turbo. Of ik kan gaan strooien met termen als acceleratie, flipperen en feedback. Maar, zoals gezegd, ik ben een totale leek dus dat laat ik aan Robin over. Zijn artikel, met nog veel meer foto’s, is hier te lezen.

UPDATE: een tweede Porsche-fotoshoot met Robin vond plaats in de bossen bij Breda.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Spam-controle: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.