Rotterdam in de Randen van de Nacht: nieuwe expo in de Galerijgalerie

Sinds deze week is mijn galerijgalerie aangevuld met een nieuwe tentoonstelling van foto’s uit mijn Rotterdam-collectie. Dat gaat overigens niet ten koste van de vaste collectie, die sinds twee jaar te zien is aan de galerijzijde van de 3Develop-burelen, in een van de woonflats in rijksmonument de Lijnbaan.

Foto van het Witte Huis en de Willemsbrug, ingelijst achter het raam in een van de Lijnbaanflats, waarin ook de reflectie van het Calypso-gebouw te zien is.

Blauwe uren

In tegenstelling tot bij die vaste collectie, die een totaaloverzicht van mijn werk geeft, heb ik deze keer gekozen voor een wat meer afgebakend thema: Rotterdam in de Randen van de Nacht. Foto’s gemaakt in de zogeheten blauwe uren voor zonsopkomst en na zonsondergang. Ondanks die inperking viel het nog niet mee uit mijn omvangrijke collectie de mooiste foto’s te kiezen. Uiteindelijk is dit de selectie geworden:

Selectie van ingelijste foto's met als thema Rotterdam in de Randen van de Nacht

Tentoonstelling op locatie

Het interessante is dat alle foto’s binnen een straal van twee kilometer rond de expositie gemaakt zijn. Drie foto’s zijn zelfs genomen vanuit de flat zelf. De foto’s van de Westersingel, het Schouwburgplein en de Leuvehaven zijn op een steenworp afstand van de galerie gemaakt. Oude Haven, Delfshaven, Coolhaven en Noordereiland liggen iets verder weg maar voldoen wat mij betreft ook nog ruimschoots aan het criterium “op loopafstand”.

Foto van de graanelevator bij het Maritiem Museum in Rotterdam, ingelijst achter een raam in een van de Lijnbaanflats

Koffie

De tentoonstelling is voorlopig voor onbepaalde tijd te bezichtigen, uiteraard ook buiten de blauwe uren; rondleiding en koffie op afspraak.

Frans Blok

Mijn werk bevindt zich in het grensgebied van fotografie, schilderkunst, computervisuals en grafisch ontwerp. Met mijn bedrijf 3Develop doe ik werk in opdracht maar dezelfde technieken, vaardigheden en software zet ik ook in voor het maken van vrij werk.Ik ben van oorsprong architect en ik woon in Rotterdam, vandaar dat de architectuur en de geschiedenis van die stad een belangrijke inspiratiebron vormen. Maar ook reizen naar onder andere IJsland en Groot-Brittannië, of wandelingen in Nederland, leveren veel materiaal op. Ontdekken en verbeelden, het zien en laten zien van kwaliteit en schoonheid, daar gaat het om in mijn werk.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. 20. oktober 2016

    […] in October 2016 werd er een nieuwe tentoonstelling geopend in de Galerijgalerie: Rotterdam in de Randen van de […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Spam-controle: *