Het Rotterdamse skyline-breipatroon

3Develop, voor al uw breipatronen… Ik heb het niet geteld maar volgens mij heb ik intussen heel wat blogposts die beginnen met “puntje-puntje-puntje is niet de core business van 3Develop, maar…”. Dit is er weer zo een.

Grafische weergave van de skyline van Rotterdam met de belangrijkste gebouwen, bruggen en andere iconen, geprint op een groen t-shirt
De Rotterdamse skyline in Rotterdams groen

Grafische skyline

Het is de zoveelste spin-off van mijn Rotterdamse skyline-project. Ik maakte deze grafische verbeelding van de skyline ooit voor een prijsvraag. Die verloor ik roemloos maar sindsdien is het plaatje, in verschillende versies, een eigen leven gaan leiden. Het hangt aan muren, siert geboortekaartjes en op 9 april jongstleden liepen er weer honderden marathonlopers mee op hun shirt.

En nu kreeg ik de vraag van een vriendin: kan ik die skyline van jou ook als breipatroon krijgen? Haar liefde voor het oude ambacht is nieuw leven ingeblazen door, nota bene, Donald Trump. Of, nou ja, door de pussy hats die het symbool geworden zijn van het protest tegen de man.

Programma van eisen

Een breipatroon, natuurlijk kan dat. Maar het programma van eisen leverde me wel wat hoofdbrekens op. De resolutie van het gewenste breipatroon is namelijk onvoorstelbaar laag: 200 x 80 steken. Ook het aantal kleuren is beperkt: zwart, wit, lichtgrijs, donkergrijs en Rotterdamse groen, veel meer schijnt zelfs voor een ervaren breier niet werkbaar te zijn. Het valt niet mee met die beperkingen de verschillende gebouwen en bruggen herkenbaar te houden. Maar ik denk dat het me toch gelukt is.

Breipatroon van 200 bij 80 steken in vijf kleuren van de skyline van Rotterdam met de belangrijkste gebouwen en bruggen van de Maasstad
Patroon voor de ervaren breier

Gratis

Ik stel dit breipatroon gratis beschikbaar aan iedereen die wel zin heeft in deze brei-uitdaging. Klik hier voor een printbare versie van het patroon. Foto’s van hiermee gebreide skyline-truien worden op prijs gesteld en, met toestemming, op deze pagina gepubliceerd.

Detail van een breipatroon van de skyline van Rotterdam
Rotterdam in zwart, wit, grijs en groen

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

  1. Monique schreef:

    Ha Frans, super! Ik wil hem graag gebruiken. Maar ik heb een vraag. Voor welke naalddikte is het gemaakt? Dat maakt natuurlijk verschil voor de verhoudingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Spam-controle: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.