Ruimte voor de Rivier Deventer: bijna klaar!

Ik had niet de beste dag uitgekozen om naar Deventer te gaan: toen ik het station uitkwam begon de miezer net over te gaan in serieuzere regenval. Maar ik heb toch even een rondje gemaakt over de spoorbrug, langs De Worp en over de Wilhelminabrug, om te zien hoe het Ruimte voor de Rivier-project erbij lag. Het project waar ik onder andere deze animatie voor maakte en dat intussen bijna klaar is.

Spiegelvijver

Vanaf de spoorburg heb je een goed uitzicht over een van de nieuwe geulen die bij hoogwater voor een betere doorstroming moeten gaan zorgen. En Deventer heeft er meteen een mooie nieuwe spiegelvijver bij:

Ruimte voor de Rivier Deventer de stad en park de Worp spiegelen in de nieuwe geul, gezien vanaf de spoorbrug

Natuurgebied

Aan de andere kant van de spoorbrug ligt natuurgebied de Ossenwaard. Daar wordt nog gewerkt, maar afgezien van een paar dammetjes die nog doorgebroken moeten worden lijkt het project ook daar bijna voltooid te zijn. Het leverde dit verstilde beeld op:

Ruimte voor de rivier Deventer: werk in uitvoering aan de Ossenwaard gezien vanaf de spoorbrug op een enigszins sombere dag

Veersteiger

Bij De Worp, ter plaatse van het IJsselhotel, wordt nog gewerkt aan een laatste onderdeel: de veersteiger die zal refereren aan de schipbrug die hier vroeger gelegen heeft:

Ruimte voor de rivier Deventer: werk in uitvoering aan de veersteiger en de trap in het talud bij het IJsselhotel in De Worp

Links is het landhoofd van de oude schipbrug te zien. De eerste palen zitten ook al in de grond maar om het werk helemaal voltooid te zien moet ik over een paar maanden nog maar eens terugkomen. Bij hopelijk beter weer…

UPDATE: een paar maanden later was het weer inderdaad veel beter…

Frans Blok

Mijn werk bevindt zich in het grensgebied van fotografie, schilderkunst, computervisuals en grafisch ontwerp. Met mijn bedrijf 3Develop doe ik werk in opdracht maar dezelfde technieken, vaardigheden en software zet ik ook in voor het maken van vrij werk.Ik ben van oorsprong architect en ik woon in Rotterdam, vandaar dat de architectuur en de geschiedenis van die stad een belangrijke inspiratiebron vormen. Maar ook reizen naar onder andere IJsland en Groot-Brittannië, of wandelingen in Nederland, leveren veel materiaal op. Ontdekken en verbeelden, het zien en laten zien van kwaliteit en schoonheid, daar gaat het om in mijn werk.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Spam-controle: *