Stilte?

Toegegeven: de foto is niet helemaal scherp. Maar het afgebeelde icoontje is ook om een andere reden wazig, want wat wordt hier bedoeld? We zien een zittend mannetje, een laptop, een boek en een koptelefoon, zonder dat duidelijk is hoe die vier zich tot elkaar verhouden.

In de trein waarin ik zat ontstond een discussie toen iemand twee pratende dames verzocht te zwijgen, “want dit is een stiltecoupe”, wijzend op het icoontje. Ik meende zeker te weten dat dat niet zo was want die stiltecoupe was een eind verderop in dezelfde trein, met de woorden “stilte/silence” in grote letters op de ruiten.

Feedback

Toen ik mijn vraag via Twitter aan de NS voorlegde kreeg ik binnen vijf minuten antwoord. En dat op zondagochtend vroeg; geweldige uitvinding, dat Twitter. Het icoontje geeft inderdaad een stiltezone aan. Dat er blijkbaar meerdere soorten stiltezones in één trein waren had ermee te maken dat men besloten had er meer toe te voegen dan er oorspronkelijk waren. Maar men was het met me eens dat het verwarrend was. En ik werd bedankt voor de feedback: NS gaat er nog eens kritisch naar kijken. Mooi zo, want stiltecoupes zijn een goed idee en design-icoontjes zijn leuk maar het moet natuurlijk wel duidelijk zijn.

Onduidelijk pictogram voor de stiltecoupe in een Nederlandse trein, met een mannetje, een boek, een laptop en een koptelefoon
Zittend persoon, kijkend naar rondvliegende koptelefoon, boek en laptop

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Spam-controle: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.