Uitzicht op Rotterdam, vanuit De Rotterdam

Een paar weken geleden was ik op bezoek bij vrienden in De Rotterdam. In de late jaren negentig heb ik, destijds in dienst bij OMA, nog meegewerkt aan het ontwerp van het gebouw. Nu, vijftien jaar later, staat het er dan eindelijk en trekt het de aandacht van de wereld.

Scherpstellen

Het uitzicht was, ook op de veertiende etage, nog niet eens op de helft dus, al verpletterend mooi. Natuurlijk had ik mijn camera meegenomen. Ik was alleen even vergeten dat mijn lens nog op handmatig scherpstellen stond. En dat moet ik dan natuurlijk wel doen, dat handmatig scherpstellen. Stom!

Helaas was de panoramafoto daardoor net niet zo scherp als de bedoeling was. Maar met een combinatie van Photoshop-filters was er toch nog wat van te maken. Voor de kenners: colored pencil, palette knife, coutout, spatter, glowing edges en treshold.

Verschilderde foto gemaakt op de veertiende verdieping van de Rotterdam met de Rijnhaven, Katendrecht, Wilhelminapier, Nieuwe Maas and Scheepvaartkwartier
Uitzicht vanaf de veertiende etage
Fragment van een verschilderde foto gemaakt op de veertiende verdieping van de Rotterdam met de Rijnhaven, Katendrecht, Wilhelminapier, Nieuwe Maas and Scheepvaartkwartier
Rotterdam bij maanlicht

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Spam-controle: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.