Uitzicht op Rotterdam, vanuit De Rotterdam

Een paar weken geleden was ik op bezoek bij vrienden in De Rotterdam. In de late jaren negentig heb ik, destijds in dienst bij OMA, nog meegewerkt aan het ontwerp van het gebouw. Nu, vijftien jaar later, staat het er dan eindelijk en trekt het de aandacht van de wereld.

Scherpstellen

Het uitzicht was, ook op de veertiende etage, nog niet eens op de helft dus, al verpletterend mooi. Natuurlijk had ik mijn camera meegenomen. Ik was alleen even vergeten dat mijn lens nog op handmatig scherpstellen stond. En dat moet ik dan natuurlijk wel doen, dat handmatig scherpstellen. Stom!

Helaas was de panoramafoto daardoor net niet zo scherp als de bedoeling was. Maar met een combinatie van Photoshop-filters was er toch nog wat van te maken. Voor de kenners: colored pencil, palette knife, coutout, spatter,glowing edges en treshold.

Verschilderde foto gemaakt op de veertiende verdieping van de Rotterdam met de Rijnhaven, Katendrecht, Wilhelminapier, Nieuwe Maas and Scheepvaartkwartier
Fragment van een verschilderde foto gemaakt op de veertiende verdieping van de Rotterdam met de Rijnhaven, Katendrecht, Wilhelminapier, Nieuwe Maas and Scheepvaartkwartier

Frans Blok

Mijn werk bevindt zich in het grensgebied van fotografie, schilderkunst, computervisuals en grafisch ontwerp. Met mijn bedrijf 3Develop doe ik werk in opdracht maar dezelfde technieken, vaardigheden en software zet ik ook in voor het maken van vrij werk.Ik ben van oorsprong architect en ik woon in Rotterdam, vandaar dat de architectuur en de geschiedenis van die stad een belangrijke inspiratiebron vormen. Maar ook reizen naar onder andere IJsland en Groot-Brittannië, of wandelingen in Nederland, leveren veel materiaal op. Ontdekken en verbeelden, het zien en laten zien van kwaliteit en schoonheid, daar gaat het om in mijn werk.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Spam-controle: *