Eindelijk: een blokkenwereldkaart!

Het is wonderlijk dat het zo lang heeft moeten duren voor ik, als Blok zijnde, op het idee kwam iets te doen met het thema “blokken”. Maar hier is-ie dan toch: de Blokkenwereldkaart.

Een blokken-wereldkaart, in realistische (wellicht iets overdreven) kleuren

Grids

De kaart bestaat uit drie grids, die over elkaar gelegd zijn. De grootste blokken vormen een grid van 72 bij 36; de oplettende lezer realiseert zich dan meteen dat ieder blok dus correspondeert met vijf lengte- en breedtegraden. Daaronder ligt een grid met blokken die half zo groot zijn en daar weer onder liggen blokken die nog een maatje kleiner zijn. En mijn bedrijfsnaam zou geen 3Develop zijn als ik er niet, middels een schaduwrandje, wat reliëf in had gebracht.

Een detail van de blokken-wereldkaart van Frans Blok, met Noord-Afrika, Midden-, Zuid- en West-Europa en de Middellandse Zee

Kleur

De kleuren zijn realistisch: roodbruin voor woestijnen, groen voor wat meer begroeide gebieden, wit voor sneeuw en ijs en blauw voor oceanen. Of, nou ja, realistisch… een tikje overdreven wellicht, voor het mooi.

De wereldblokkenkaart, afgedrukt op twee koffiemokken

Gooikussens

Behalve als print is ook deze kaart weer verkrijgbaar op onder andere koffiemokken, badlakens, telefoonhoesjes, douchegordijnen en dekbedhoezen. En op kussens, of zoals de Amerikanen ze noemen: throw pillows.

De blokken-wereldkaart afgedrukt op drie verschillende kussens

UPDATE 27 juli 2018: Europa

Het kon natuurlijk niet uitblijven: een blokkenkaart van ons eigen continent, Europa. Of, nou ja, continent, dat grillig gevormde uitsteeksel van Azië met wat eilanden eromheen, waar het niettemin over het algemeen prettig wonen is. Deze kaart is uiteraard wat gedetailleerder dan de uitsnede van de wereldkaart die hierboven te zien is, waardoor bijvoorbeeld veel van die eilanden, maar ook enkele zeestraten goed te herkennen zijn. Nederland is slechts een paar blokken groot; dat vraagt natuurlijk om een nadere uitwerking…

De blokkenkaart van Europa, een kleurrijke, abstracte en toch realistische kaart van ons werelddeel en de omliggende zeeën

PS: van iets latere datum is een andere spin-off van mijn achternaam: het Blok van Blok.

Frans Blok

Mijn werk bevindt zich in het grensgebied van fotografie, schilderkunst, computervisuals en grafisch ontwerp. Met mijn bedrijf 3Develop doe ik werk in opdracht maar dezelfde technieken, vaardigheden en software zet ik ook in voor het maken van vrij werk.Ik ben van oorsprong architect en ik woon in Rotterdam, vandaar dat de architectuur en de geschiedenis van die stad een belangrijke inspiratiebron vormen. Maar ook reizen naar onder andere IJsland en Groot-Brittannië, of wandelingen in Nederland, leveren veel materiaal op. Ontdekken en verbeelden, het zien en laten zien van kwaliteit en schoonheid, daar gaat het om in mijn werk.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Spam-controle: *