Een wereldkaart in sloophout

De sloophoutprovinciekaart van Nederland was in 2018 het meest verkochte werk in mijn Werk aan de Muur-webwinkel. Dat wil nou ook weer niet zeggen dat de kaart in honderden huiskamers aan de muur hangt, maar het is toch wel een bescheiden succes voor dit stukje virtuele recycling. Een wereldkaart in sloophout kon natuurlijk niet uitblijven.

De sloophoutkaart van Nederland aan de muur in een kamer boven een werktafel
De sloophoutprovinciekaart van Nederland aan de muur

De wereld

En inderdaad: hier is-ie dan… Net als de Nederlandse kaart is deze wereldkaart gerenderd in 3DS Max met gebruik van digitaal steigerhout, multiplex, planken, latten, vloerdelen en roestige spijkers.

De kleuren en texturen zijn vrij willekeurig gekozen. Hoewel: die sneeuw/verfresten op Antarctica zijn natuurlijk niet helemaal toevallig.

Wereldkaart, opgebouwd uit sloophout: oude planken, vloerdelen, multiplex en ander gerecycled materiaal
Een wereldkaart van sloophout

Europa

Ook deze wereldkaart is natuurlijk weer te koop op aluminium, acrylglas, canvas, xpozer, fotopapier, hout, staal, acoustisch doek en behang. Als-ie het net zo goed gaat doen als z’n Nederlandse voorganger, ga ik ook een sloophoutkaart van Europa maken. Dat wordt trouwens nog een flinke klus, met al die kleine landjes.

Detail van de wereldkaart, opgebouwd uit sloophout: oude planken, vloerdelen, multiplex en ander gerecycled materiaal met de gebieden rond de Middellandse Zee
Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten in sloophout

The making of

De volgende video laat zien hoe de verschillende delen van de kaart aan de muur gespijkerd werden. Of nou ja, hoe dat gegaan zou zijn als het echt sloophout was in plaats van digitaal schroot. Zorg wel dat het geluid aanstaat, daar wordt het filmpje wel leuker van…

The Making of a Scrapwood World Map

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Spam-controle: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.