Mars? Nee, Zutphen!

In april wordt begonnen met de bouw van de Marstunnel in Zutphen, een samenwerkingsproject van Prorail en Rail Infra Solutions. Tijdens mijn jaren bij Royal HaskoningDHV ben ik betrokken geweest bij het ontwerp van de tunnel en heb ik onder andere deze visualisaties gemaakt.

De Marstunnel heeft niets te maken met onze rode buurplaneet. De naam verwijst naar het gebied de Mars, dat door de tunnel verbonden zal worden met het stadscentrum. Overigens is er op de planeet Mars wel een 38 kilometer grote krater die Zutphen heet, doch dit terzijde.

Baksteen en lichtkunst

Mooi om te zien dat het werk nu echt gaat beginnen. Ik ben erg benieuwd hoe de bakstenen wanden, bedoeld om de onderdoorgang tot een echt onderdeel van de stad te maken, over zullen komen op de gebruikers. En ik ben ook heel nieuwsgierig naar het lichtkunstwerk van Herman Kuijer, dat in de tunnel komt. Nog anderhalf jaar geduld; in oktober volgend jaar moet het allemaal klaar zijn.

Artist impression van de Marstunnel in Zutphen, gezien vanuit het noorden
Artist impression van de Marstunnel in Zutphen, gezien vanaf de binnenstad, met donkere bakstenen wanden en een lichtkunstwerk van Herman Kuyer

UPDATE: De Marstunnel is inmiddels klaar

Frans Blok

Mijn werk bevindt zich in het grensgebied van fotografie, schilderkunst, computervisuals en grafisch ontwerp. Met mijn bedrijf 3Develop doe ik werk in opdracht maar dezelfde technieken, vaardigheden en software zet ik ook in voor het maken van vrij werk.Ik ben van oorsprong architect en ik woon in Rotterdam, vandaar dat de architectuur en de geschiedenis van die stad een belangrijke inspiratiebron vormen. Maar ook reizen naar onder andere IJsland en Groot-Brittannië, of wandelingen in Nederland, leveren veel materiaal op. Ontdekken en verbeelden, het zien en laten zien van kwaliteit en schoonheid, daar gaat het om in mijn werk.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Spam-controle: *